Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A munkaügyi központok adatai szerint júliusban kevesebben kerestek munkát, mint egy éve. Az álláskínálat nőtt, de főleg a közmunkáknak és más támogatott állásoknak köszönhetően. A központok - Állás, állásajánlatok magazin
részletek »

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma

Ideális munka, külföldi munka, hazai munka, budapesti vagy vidéki állás? Az Állás Tuti Magazinban érdekes és szórakoztató cikkek között válogathatsz. Látogass el rendszeresen az oldalra, hogy naprakész információval rendelkezz.
Állás, állásajánlatok magazin
Itt vagy: Állás, állásajánlatok magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Csökkent a regisztrált álláskeresők száma
Csökkent a regisztrált álláskeresők száma
A munkaügyi központok adatai szerint júliusban kevesebben kerestek munkát, mint egy éve. Az álláskínálat nőtt, de főleg a közmunkáknak és más támogatott állásoknak köszönhetően. A központok által kínált állások fele betöltetlen maradt.
Idén július végén 527 ezer álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, így az előző év azonos időszakához képest csaknem 27 ezerrel keveonlapján található legfrissebb munkaerő-piaci statisztikából.
sebben voltak munka nélkül - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) h
Az egy évnél hosszabb ideje nyilvántartott álláskeresők száma 142 800 volt, az előző hónaphoz képest 3,8 százalékkal nőtt, míg az előző év azonos hónapjához képest 4,1 százalékkal csökkent. Összességében az álláskeresők több mint 27 százaléka keresett egy évnél régebben állást, az átlagos regisztrációs idő pedig 342 nap volt.

A legtöbb álláskeresőt továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye munkaügyi kirendeltségei tartják nyilván.

A foglalkoztatók az illetékes kirendeltségeken júliusban összesen csaknem 38 ezer munkaerőigényt jelentettek be. Ez az előző hónaphoz képest 13,4 százalékos növekedés, míg az előző év júliusához képest 8,9 százalékos csökkenés. A legnagyobb emelkedés - mind havi, mind éves összevetésben - Budapesten figyelhető meg
Hirdetés

Az álláskínálat növekedésének oka főként a támogatott állások bővülése. Júliusban a támogatott állások - melyek nagy része közmunka - aránya 69,5 százalékot, a nem támogatott állásoké pedig 30,5 százalékot tett ki az NMH összesítése szerint.

Míg júliusban az újonnan bejelentett támogatott állások száma nőtt, a nem támogatott álláshelyeké csökkent, számuk 11 600 volt. Ez júniushoz képest 15,6 százalékos, éves távlatban pedig 16,3 százalékos csökkenés.

A hónap folyamán összesen 72 800 állás állt rendelkezésre a közvetítéshez, ebből a 20-ai zárónapon 35 ezer állás maradt betöltetlen.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Magyarország, munkaerőpiac, állás, Nemzeti Munkaügyi Hivatal
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-22 08:40:14
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü